Ära tegutse huupi

Planeeri tuleva nädala toidud nädalavahetusel ette, nii pole viimase hetke nuputamist, mida süüa ja jääb ka ära kiirtoidule järeleandmine.

Käi poes 1 - 2 korda nädalas ja ainult koos ostunimekirjaga

Võimalusel kasuta ostmiseks e-teenuseid. Lisaks ajasäästule märkad, et ostunimekirja abil hakkad kõvasti raha säästma.

Tükelda juur- ja köögiviljad paari päeva jagu ette

Need ei kaota lõigatult oma maitseomadusi ja toidu valmistamine on minutite küsimus. Pane need karpidesse ja kata õhukindlalt. Nii saad ettevalmistatud toiduained panna kokates otse potti või taldrikule ja ei pea lõikelauda, nuge ja kausse määrima ega hiljem pesema. 

Loomsete toiduainetega tee sama

Erandiks on liha ja kala, mida plaanid kasutada hiljem kui kolme päeva pärast – need pane sügavkülma.

Keeda valmis suur ports riisi ja tatart

Jahuta need ja soovi korral kaalu portsjoniteks valmis.

Tee korraga paar portsu

Kiire elustiili puhul on täiesti okei teha endale paari päeva portsud ette valmis, sest eile valminud toidu söömine on igal juhul parem kui poest saiakese või pitsaviilu haaramine. Hoia toiduportsud karpides ja külmkapis, nii saad toidu hõlpsalt kontorisse kaasa haarata. Pea aga meeles, et iga päev, mil toit karbis seisab, kaotab ta oma toitaineväärtust, seega kasuta seda ajasäästuvarianti nii vähe kui võimalik. 

Pane need teadmised kohe enda jaoks tööle ja näed, et köögis toimetamine ei ole üldse ajamahukas!

Kas te leidsite oma vastuse?